Konjeniška zveza Slovenije

Kontaktne informacije

Naslov :

E-pošta :

Telefon :

Fax :

GSM :

Celovška ulica 25, 1000 Ljubljana

kzs@konj-zveza.si

01 43 47 264

01 43 47 265

041 654 000

Vrednote ← Nazaj

Pogum, delo, odrekanje, disciplina - povezanost s konjem

Konjeniški šport združuje vrednote, ki so skupne vsem športnim panogam: pogum, delo, odrekanje in disciplina. Vendar pa je konjeniški šport edini, ki združuje dva športnika – konja in jahača, katerega uspeh je odvisen od zaupnosti in spoštovanja, ki se je zgradilo med obema.

Enakopravnost moških in žensk

Konjeniški šport je eden redkih športov, v katerih se moški in ženske merijo enakovredno, pod istimi pogoji, do olimpijske ravni in vključno z njo.

Najpomembnejša je dobrobit konja

Vse od ustanovitve KZS se ta ukvarja s skrbjo za dobrobit konja. Leta 1991 je sprejela Pravila obnašanja, katerih uvodni stavek se glasi: »V vseh konjeniških športih je treba dobrobit konja šteti kot najbolj pomembno.«

Odnos do okolja - šport, ki je povezan z naravo

Konjeniški šport je očitno povezan z naravo, saj je edina olimpijska disciplina, v katero je vključena žival, hkrati pa se večinoma odvija na podeželju. KZS izraža velik interes za varovanje okolja in je ena od prvih  športnih organizacij, ki je skupaj z Mednarodno konjeniško organizacijo FEI sprejela Pravila obnašanja do okolja.

Družbena odgovornost

Konjeniška zveza Slovenije je športna organizacija, ki si prizadeva opaziti družbene in okoljske  potrebe ne le na področju  konjeništva, temveč  tudi  pri vključevanju vrednot, ki so povezana z izpolnjevanjem širšega družbenega poslanstva.

Kontakt

Konjeniška zveza Slovenije

Celovška ulica 25

1000 Ljubljana

E-pošta : kzs@konj-zveza.si

Telefon : 01 43 47 264