Konjeniška zveza Slovenije

Kontaktne informacije

Naslov :

E-pošta :

Telefon :

Fax :

GSM :

Celovška ulica 25, 1000 Ljubljana

kzs@konj-zveza.si

01 43 47 264

01 43 47 265

041 654 000

Eventing ← Nazaj

Eventing, pogosto imenovan military, je bil v preteklosti preizkus, ki je od jahača zahteval, da vsem oviram navkljub čim hitreje in čimbolj zanesljivo pride na cilj.

Vsestranskost, ki se jo zahteva od konja, je tej kraljevski disciplini v jahanju dala svoje ime. Od konja se poleg dobrega galopiranja in skakanja zahteva še predvsem poslušnost, pogum, vzdržljivost, od jahača pa srčnost in sposobnost uvajanja in vodenja v najrazličnejših situacijah.

Današnji military oz. eventing je kombinacija dresure, terenskega jahanja in preskakovanja ovir, sposobnosti, ki so konju sicer lastne. Ravno pri tej disciplini se zahteva solidna osnovna izšolanost konja, kot tudi optimalna pripravljenost kar zadeva kondicijo in dobro premišljeno pripravo na naloge.

Pri rednem, vsakodnevnem treningu se jahač in konj zlijeta v celoto. Očarljivost eventinga je v izzivu z enim in istim konjem uspeti v dresuri, na terenu in pri preskakovanju ovir. Jahač in konj z najmanj kazenskimi točkami v treh disciplinah osvojita turnir.

Kontakt

Konjeniška zveza Slovenije

Celovška ulica 25

1000 Ljubljana

E-pošta : kzs@konj-zveza.si

Telefon : 01 43 47 264