Obvestilo - organizacija tekmovanj

Tekmovanja objavljena na spletni strani KZS v koledarju prireditev, se bodo odvijala dalje. Organizatorji  morajo pravočasno pridobiti tudi soglasje NIJZ, ki je podlaga za izdajo dovoljenja Upravne enote. Dovoljenje UE določa število rediteljev, katere mora organizator zagotoviti.

Tekmovanja potekajo brez gledalcev. Vsi udeleženci tekmovanj  morajo upoštevati navodila NIJZ – ohranjanje varne razdalje, razkuževanje - in navodil organizatorja.

Osebe, ki navodil ne bodo upoštevale, bodo odstranjene s prizorišča.

 

usposabljanje inštruktorji 2020/2021

v prilogi objavljamo informacijo glede usposabljanja za inštruktorje 2020/2021 in obvestilo glede vračila starih pol J1 ali J2 

Tekmovanje EQWIN POKAL SLOVENIJE v preskakovanju ovir

Vse tekmovalce v preskakovanju ovir obveščamo, da je v koledarju tekmovanj objavljeno vabilo za tekmovanje:

EQWIN POKAL SLOVENIJE v preskakovanju ovir, ki bo potekalo 11. in 12.7. 2020 v Velenju.

EQWIN POKAL SLOVENIJE v preskakovanju ovir, ki bo potekalo 1. in 2.8. 2020 v Dogošah.

Državno prvenstvo v distančnem jahanju

Državno prvenstvo v distančnem jahanju Preberi več

DRŽAVNA PRVAKA 2020 V DISTANČNEM JAHANJU STA DAVID HOČEVAR IN SANTOS.

Uradne ure pisarne KZS

Obveščamo vas, da so po novem uradne ure pisarne KZS:

ponedeljek 8.00 - 12.00

sreda 8.00 - 12.00

petek 8.00 - 12.00

Od 15. junija dalje znova omogočena prisotnost gledalcev na športnih prireditvah

Obveščamo vas, da je Vlada RS na 20. redni seji, 11. 6. 2020, izdala odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o začasnih pogojih za opravljanje športne dejavnosti. Ta odlok začne veljati 15. junija 2020.

S prenehanjem veljavnosti Odloka o začasnih pogojih za opravljanje športne dejavnosti bo ponovno mogoče organizirati mednarodna športna tekmovanja prav tako pa bo omogočena prisotnost gledalcev na športnih prireditvah, ob upoštevanju priporočenih smernic ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom...

Ponudba promocijskih artiklov KZS

Ponudba promocijskih artiklov KZS

Obveščamo vas, da so na voljo promocijski artikli Konjeniške zveze Slovenije. Ponudbo si lahko ogledate tukaj.

Izredni ukrepi na področju kategorizacije športnikov v RS - postopek izdaje začasnih potrdil Preberi več

Objavljamo dopis s strani OKS:

Spoštovani,

V skladu s 6. točko sprejetih izrednih ukrepov na področju kategorizacije športnikov zaradi epidemije COVID-19 (v prilogi) lahko športniki, ki so dosegli rezultat v obdobju po 16.12.2019 in so upravičeni do statusa kategoriziranega športnika oziroma višjega statusa kategorizacije, kot ga imajo trenutno, izključno za uveljavljanje individualnih pravic športnika (npr. na področju šolanja, štipendiranja, zaposlitve ipd.) do naslednje objave evidence pridobijo začasno potrdilo o kategorizaciji.

Padec jahača ali konja

Novost s strani KZS je uvedba Protokola v slučaju padca jahača ali konja. Protokol v primeru padca z vključenim pooblastilom je objavljeno tukaj.  Zdravstveno poročilo o dogodku na tekmovanju je objavljeno tukaj med obrazci.

Protokol velja za disciplinio preskakovanje ovir.

Dresurno jahanje - novosti

Vse tekmovalce in organizatorje discipline dreusrno jahanje obveščamo, da smo objavili Dodatek k propozicijam 2020 in Navodila za izvedbo tekmovanj v dresurnem jahanju v času ukrepov za zajezitev širjenja Covid 19.

Oba dokumenta sta na voljo tukaj.

Preskakovanje ovir - novosti

Vse tekmovalce in organizatorje discipline preskakovanje ovir obveščamo, da smo objavili Dodatek k propozicijam 2020 in Navodila za izvedbo tekmovanj v preskakovanju zaprek v času ukrepov za zajezitev širjenja Covid 19.

Oba dokumenta sta na voljo tukaj.

Vprašalnik o športnih poškodbah Preberi več

Spoštovani športnik/športnica,

OKS - ZŠZ vas vabi k izpolnitvi retrospektivnega vprašalnika ( tukaj ) o športnih poškodbah, bolečinskih sindromih in s tem povezanih nekaterih vidikov kot so znaki pretreniranosti in podobno.